Feesten en Falafels aflevering 4 op Family 7 om 21.00 uur, Simchat Thora

Feesten en Falafels aflevering 4 Family 7 om 21.00 uur, Simchat Thora{ Vreugde der Wet)
Eén dag per jaar moeten Joden verplicht blij zijn. Ze verheugen zich over de Wet die G’d hen heeft gegeven. Wat doen ze dan en wat wordt er gegeten?
Ik vind het een leuk en informatief programma en mocht je de zender niet kunnen ontvangen dan raad ik aan om donateur te worden voor minimaal 3 euro per maand.
Via internet kun je dan de programma’s bekijken en bovendien ontvang je dan hun programmablad. Alle gegevens staan hieronder.IMG_20200117_0003

4 gedachtes over “Feesten en Falafels aflevering 4 op Family 7 om 21.00 uur, Simchat Thora

 1. Greet zegt:

  Voor ik het weer vergeet,even deze tip geven.Ik heb deze aflevering gezien, en ook zelf gegeten in het restaurant bij deze broers. Een fantastisch gezin, een fantastisch programma.

  In de serie Goed Volk reist de Vlaamse kok Jeroen Meus de wereld rond. Hij trekt langs intrigerende leefgemeenschappen waarvan hij de ziel blootlegt in de keuken. In deze aflevering: Jeroen bij de chassidische joden van Antwerpen.
  In Antwerpen wonen ongeveer 20.000 joden, onder wie 5000 chassidim, doorgaans in het zwart gekleed en met keppeltje en pijpenkrullen. Ze houden zich aan de Kasjroet, het geheel van spijswetten dat bepaalt wat ze wel en niet mogen eten.
  Jeroen krijgt de uitzonderlijke kans om bij de familie Hoffman, traiteurs en restauranthouders, meer te weten te komen over hun bijzondere eetgewoontes en wat het voor hen betekent om jood te zijn. 9 maart 11.20 NPO2

 2. Greet zegt:

  11.20…smorgens dus…je vindt dit bericht trouwens op de VPRO website, als je zoekt op het programma Goed volk.ls je twijfelt kan je het nog een keer zelf opzoeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s