Droog, droger, droogst.

Zo was mijn ervaring gisteren toen ik per trein dwars door Nederland reisde. Van hier in Twente naar Schoorl en weer terug. Een prachtige afwisselende reis en dit keer keek ik speciaal naar de toestand van de natuur.
In het eerste stuk van de reis, dus van Twente tot Amersfoort was het het droogst, veel uitgedroogde weilanden en ook in de bossen was de ondergrond verdroogd. Na Amersfoort werd het ietsjes beter dus droger en in Noord-Holland was het het groenst categorie droog. Veel weilanden waren nog redelijk groen maar het was goed te zien dat er geen groei was.
Nu hopen we maar dat de regen die gisteren viel ( hier een mm of 8) en hopelijk nog valt in de komende dagen soelaas gaat brengen.
Onderweg heb ik geen foto’s gemaakt maar hierbij wel een impressie van mijn tuin. Ik heb geprobeerd om de bloeiende planten geregeld water te geven en verder wachten we het maar af. Leidingwater wil ik niet verspillen, ik heb dus ook steeds een emmertje in de gootsteen staan om restwater op te vangen ten behoeve van de planten.
Ik hoop dat ik over een paar weken weer een groen grasveldje heb!

2 gedachtes over “Droog, droger, droogst.

  1. M. zegt:

    Gelukkig heeft het geregend de afgelopen dagen! We hopen dat het allemaal weer goed komt. De aardappels en groente zullen wel iets duurder worden maar dat kan best het is normaal ook wel erg goedkoop. Groeten

    • thedadigitaal zegt:

      Ja hoor, daar heb ik ook vertrouwen in, maar als je voor je inkomen afhankelijk bent van het weer is het elk jaar spannend, te nat, te droog, hagel enz enz. Als groente e.d. duurder wordt is dat redelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s