Het Olsterveer.

Afgelopen zaterdagmiddag ben ik naar mijn neef en zijn vrouw in Nunspeet geweest. Het is een “dubbele neef”, want zijn vader was een oudere broer van mijn vader en zijn moeder een oudere zus van mijn moeder.
Nu kun je daar naar toe rijden via snelwegen maar daar had ik geen zin in. Ik heb er een mooie dagtocht van gemaakt.
Via Olst en daar met de veerpont de IJssel overgestoken. Aan de overkant was voldoende parkeerruimte en ik heb mij op mijn klapstoeltje geïnstalleerd, koffie gemaakt, boek gepakt en heerlijk zitten lezen met de blik op de IJssel met de pont en de scheepvaart.
Na een dik uur ben ik over de IJsseldijk verder gereden, dan via Oene ( prachtig gebied)  en Epe richting Nunspeet. ( Een volgende keer wil ik bij Wijhe met het pontje.)
Je rijdt bij Epe op de Tongerenseweg maar in Tongeren was ik nog nooit geweest. Dus even afslaan om deze buurtschap te bekijken en om ook weer een pauze in te lassen.
Nu had mijn nicht mij verteld over het “Verscholen Dorp” bij Vierhouten en ik hoopte dat je daar via de weg naar Nunspeet ook naar toe zou kunnen met de auto maar dat is niet het geval. Blijft op mijn lijstje bij een volgende gelegenheid.
Bij mijn familie was het ook reuze gezellig dus al met al een heel prettige dag.

Het Olsterveer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s