Heerlijke stamppot van kool en kerrieprei en blokjes kaas.

 

Een paar jaar geleden heb ik dit recept al eens geplaatst maar vorige week heb ik het nog lekkerder gemaakt door gesmoorde prei met kerrie toe te voegen. Ik had nog wat resten kool liggen, dit omdat wij per keer geen hele kool opmaken. Nu lag er nog een stuk groene kool en een stuk spitskool maar ik vond het wat weinig en daarom heb een preitje gesmoord in wat margarine en ( hot)kerrie.   Ik weeg de benodigdheden nooit precies af maar zal het zo ongeveer doorgeven.

1 kg aardappelen, spitskool ( of witte of groene kool) van plm 400/500 gram, 1 prei, zout, melk, (hot)kerrie, eventueel peper, 200 gram blokjes belegen kaas.
De aardappelen opzetten en pas de laatste 10 minuten de fijngesneden kool meekoken.
Ondertussen de prei in dunne ringetjes snijden en smoren in wat margarine of ander vet met kerrie. Wij houden van hotkerrie
Het aardappel/groente mengsel afgieten (nat bewaren) en met melk en kookvocht een  smeuïge stamppot stampen. De prei erdoor heen roeren, op smaak maken met zout en eventueel nog iets peper.
Op het laatst de blokjes kaas erdoorheen roeren, nog even op het vuur zodat de blokjes kaas zacht worden.
Eventueel opdienen met wat jus.

Eet smakelijk, wij hebben dat gedaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s