Tudor monastery farm, deel 2, BBC 2, 20 november 22.00 uur

Ja, er is weer een nieuwe serie over het platteland en speciaal het boerenleven rond 1500. Na de Victorian  en  Edwardian Farm  kwam een serie die de problemen van het boeren in de 2e W.O. belichtte.
Nu dus een eind terug in de tijd. Het is de tijd van voordat Henri VIII brak met de Paus en zijn eigen kerk begon, (even simpel gezegd). Dus de kloosters hadden nog hun pachtboeren en deze tijd wordt belicht. Hoe woonde een redelijke grote pachtboer, wat at men, hoe en welke dieren werden gehouden, hoe werd het land bewerkt en welke gewassen werden verbouwd.
Nu weet ik, dat het ook heel moeilijke tijden voor de pachters konden zijn, hoge pacht, vaak in natura ( de tiendenschuren zijn uit die tijd) en als er een misoogst was… niet zo best. Ben heel benieuwd of daar ook aandacht aan wordt geschonken. En dan een aantal jaren later, toen er geen  kloosters meer mochten zijn. Maar goed dat kan een onderwerp zijn voor een volgende serie, pachter zijn onder de  adel.

Wij zien weer uit naar deze serie, de serie is opgenomen in West-Sussex in een openluchtmuseum, http://www.telegraph.co.uk/culture/tvandradio/10394912/Behind-the-scenes-on-BBC-Twos-Tudor-Monastery-Farm.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s