Lekker: spitskool of witte kool-stamppot met blokjes kaas.

Omdat we lang niet elke dag rood vlees eten maar dat afwisselen met kip, vis, ei of kaas stond vandaag een spitskool-stamppot op het menu.  Ik weeg de benodigdheden nooit precies af maar zal het zo ongeveer doorgeven. I.p.v. spitskool is ook witte kool goed te gebruiken

1 kg aardappelen, spitskool van plm 500-600 gram, zout, melk, (hot)kerrie, eventueel peper en maggi, 200 gram blokjes belegen kaas.
De aardappelen opzetten en pas de laatste 10 minuten de fijngesneden (spits)kool meekoken. Afgieten( nat bewaren) en van het geheel met melk, kookvocht, wat (hot)kerrie een  smeuïge stamppot stampen.
Nu vind ik het heerlijk om door spitskool wat maggi te doen dus dat heb ik nu ook gedaan. Gebruik je geen hotkerrie dan is wat peper toevoegen erg lekker. Op het laatst de blokjes kaas erdoorheen roeren, nog even op het vuur zodat de blokjes kaas zacht worden.
Eventueel opdienen met wat jus en spekjes, maar eet je vegetarisch dan laat je dat weg.

Eet smakelijk, wij hebben dat gedaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s