Vlierbloesemrecept vernieuwd

 

Vlierbloesemlimonade (de snelle methode) Iets gewijzigd recept

De vlier begint nu volop te bloeien.  Bloemen moeten droog en schoon zijn en het stuifmeel moet stuiven.

De bloemschermen over 2 weckflessen van elk 1 liter verdelen en afwisselen met plakken van een geschilde citroen en water. Potten 24 uur op een warme plek laten trekken. Daarna vocht zeven en het nat door een koffiefilter zuiveren van stuifmeel of een fijne zeef, zoals ik doe.

Per 100 ml. (= 1 deciliter) vocht 125 tot 150 gram gram suiker en  het sap van 2 citroenen en 1 sinaasappel ( met vezeltjes of zonder) toevoegen, verhitten totdat de suiker is opgelost, niet laten koken, en direct overdoen in gesteriliseerde flessen. Resultaat is ongeveer 2,7 limonadesiroop.

Heerlijk met (bron)water (of goedkope prosecco) en ijsklontjes op een warme dag.

Voor het conserveren met suiker is de verhouding fruit of sap tot  de hoeveelheid suiker 40 % en 60 % . Met deze verhouding is jam en vruchtensap houdbaar.100_0174

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s