Wittekool of savooiekool stamppot met kaas

Het is momenteel echt stamppottentijd! Dus heb ik de afgelopen week van de savooiekool uit de Vitatas ( http://www.proef.nu ) een stamppot gekookt.
Allereerst de aardappelen opzetten voor puree, ondertussen een ui fruiten met wat kerrie, daarna de fijngesneden kool toevoegen en even mee laten smoren. De kool moet een beetje knapperig blijven. Van de aardappelen een soepele puree maken en op smaak maken met zout, peper en nootmuskaat. Het koolmengsel door de puree roeren en tot slot roer je er blokjes of geraspte kaas door. Ik geef geen hoeveelheden, iedereen kan dat naar eigen behoefte nemen. Wel voldoende kool gebruiken, kool is een bron van vitamine C maar ook van calcium. Eventueel kun je er nog uitgebakken spekjes bij doen of een restje jus gebruiken

Eet smakelijk!

Advertenties

Een gedachte over “Wittekool of savooiekool stamppot met kaas

  1. Josxe9Bianca zegt:

    Hoi Theda,
    Leuk dat we elkaar gesproken hebben op de kreavak. Ik vond het een superleuke beurs. Er waren zoveel enthousiaste reacties :-).
    Je kunt je abonneren op mijn nieuwsbrief via mijn site http://www.josebianca.nl. Er start vandaag een leuke actie mbt tot de cupcake pakketjes ism freubelweb.nl. Hou beide sites in de gaten!

    Met vriendelijke groeten,
    José

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s