Hotel Buller in het Teutoburgerwoud

Vorige week donderdag gingen we op pad, Jan en ik naar het Teutoburgerwald. Dat is helemaal  niet ver bij ons vandaan. 100_5532 Tecklenburg, ons eerste doel ligt op 105 km afstand. We hebben er gezellig rondgekuierd, jaren terug was het dagtocht naar Duitsland, nu in de herfst was het rustig maar des te beter valt het stadje met burgruxefne te bekijken. Op weg naar ons hotel Buller in Hagen am T.W  Zwembad . hebben we nog wat rondgereden en precies om 2 uur stonden we op de stoep. Het hotel is fantastisch, net zoals in 2005 toen ik er met  zus Tine geweest ben. Toen en nu hadden we een hotelcheque. De kamer was gezellig 100_5556 en het eten heerlijk. En dan het zwembad(je), het "Badelandschaft".  Elke middag ging ik een uurtje tuttelen  in het zwembadje, het "Badelandschaft" maar ook onder Kneippdouche en me afspoelen met een douche waarvan het water door een koker liep met magneten en mineralen, dat zou goed zijn evenals het water drinken, heb ik ook gedaan maar ik hoest nog steeds :-). Maar het geheel is heerlijk ontspannend, na al die activiteiten even uitrusten op een super relaxstoel. Dan weer naar de kamer en me netjes maken voor het Diner.  100_5536
Jan ging in die tijd wandelen, hij had een wandelkaart gekocht en er zijn ongelooflijk veel wandelroutes. Tegen 5 uur kwam Jan weer terug en ging dan ook 100_5541 nog even zwemmen en in de sauna.
's Morgens na het uitslapen en het zeer uitgebreide ontbijtbuffet ( van zalm tot 5 soorten yoghurt) zijn we de éne dag naar Bad Iburg geweest en hebben daar rondgewandeld bij het slot en het  100_5534 Benedictijnerklooster. De andere dag  hebben we gewandeld in Bad Rothenfelde, een heel bijzondere plaats en wel vooral door de Gradierwerken oftewel de Salinen,  grote bouwwerken van hout en takken waar zout bronwater  ( Sole) overheen stroomt, oorspronkelijk ( in 1800) voor de zoutwinning. Tegenwoordig zou zoute water verlichting geven voor de luchtwegen. Of ik dat bemerkt heb? Kan het Salinen bad r. niet zeggen, we zijn om de grootste ( 425 mtr lang) heen gelopen maar wil je echt baat van hebben, dat moetje dat vast wel 2x per dag en meerdere dagen doen. Zondag om 11 uur was het feest voorbij en zijn we met prachtig weer vertrokken.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s