Vakantie in de Noord-Eifel

Imgp1995Mijn man heeft momenteel vakantie, daarom was het Imgp1939_2stil op mijn weblog. We zijn naar de Noord-Eifel geweest en daarna naar familie. Komende week doen we dat nogmaals en aan het eind van de week komen kleinkinderen logeren. Over de Eifel zal ik wat schrijven en vooral foto’s plaatsen. Zoon Daniël was ook mee. We hebben alle 3 erg genoten. Het is zo’n mooi gebied, op de heenreis zijn we via Monschau gereden op weg naarImgp1962_2 Marmagen, naar Pension Schmitz. Jan en ik hadden beneden een100_4666 klein appartement met keukentje en Daan boven een mooi kamer voor hemzelf. We hadden halfpension, prima verzorgd en niet duur. Vanuit het pension kon je direct aan het wandelen Imgp2108_2slaan. Dat hebben we dan ook veel gedaan, het goed weer was er goed voor maar ook zijn we naar Ars Technica in Losheim geweest, Imgp2176een modeltreintjesmuseum. Schitterend, er liepen veel Nederlanders met erg jonge kinderen, daarvoor was de tentoonstelling te uitgebreid. Voor kinderen vanaf 8 jaar is het geschikter.
Het 2e museum dat we bezocht hebben is het Freilichtmuseum ( Openluchtmuseum) in Kommern, niet alleen buiten Freilicht_frau_schmitzstonden huizen maar ook binnen. Een nagebouwde Rijnstadje van 1800 tot 1950. Verder heb ik in een boerderij gezellig gepraat met Frau Sybilla Schmitz,Imgp2178 zij was in haar ouderlijk huis op bezoek en was aan het handwerken, ze speelde 1892!Maar wat een armoede is er in de Eifel geweest in vroegere tijden!
Een pracht wandeling was die rond Alendorf, een “Wachholdergebiet” ( jeneverbesstruiken) en een heerlijk zonnetje. Ik geniet zo van de prachtige uitzichten, na elke bocht is het weer anders, of je nu wandelt of autorijdt. Imgp1985We zijn er nog lang niet uitgekeken, dus we hopen er bij leven en welzijn zeker nog eens naar toe te gaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s