Sinterklaas- of verjaardagscake

Afgelopen zondag hebben we hem voor het eerst gegeten, de Sinterklaascake. Het idee zag ik in een blad van de supermarkt: een speculaascake met witte chocoladeglazuur. Ik heb een gewone cake gebakken en er op het laatst een handje pepernoten doorgeroerd. Na het afkoelen een laagje 100_2447poedersuikerglazuur aangebracht en versierd met pepernoten, schuimpjes e.d. Vanmiddag wordt deze ( zie foto) aangesneden tijdens ons tweede Sintfeest. Hoe je glazuur maakt? Wel de poedersuiker zeven ivm klontjes en vermengen met heel weinig citroensap en/of water. Met een theelepeltje doen en als het nog iets dunner moet, druppel voor druppel. Is het glazuur te dun dan loopt het van je cake af, wel is het mogelijk om nog weer wat poedersuiker toe te voegen. Het is natuurlijk ook een leuk idee om de cake met smarties e.d. te versieren t.g.v. een verjaardag.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s