NK Veldloop 2008 voor gemeenteambtenaren op 26 maart j.l. in Katwijk

Eindelijk was het dan zover, tijd voor mijn man om de 12 km, in de catogorie 45 jaar en ouder, te gaan lopen tijdens dit NK. Hij heeft de afgelopen tijd geregeld getraind en was er helemaal klaar voor. Dit keer was de veldloop in Katwijk en dat is voor ons aan de andere kant van de files. Verschillende 100_1387collega’s moesten al om 10.50 uur starten en daarom was besloten om op de 25e  richting Katwijk te vertrekken. Wij zijn ’s morgens rond 10 uur vertrokken, er lag hier een flinke pak sneeuw en er zouden nog 350 km files zijn maar we konden goed opschieten en pas bij Barneveld kregen we de eerste bui en was er filevorming. Gelukkig reed iedereen met de nodige voorzichtigheid. Voorbij Hilversum de tweede bui, maar verder viel het erg mee, alleen voor ons oosterlingen is de hoeveelheid verkeer verbazingwekkend.

100_1391Voordat we naar ons hotel in Noordwijk aan Zee gingen zijn we eerst naar het Panorama TulipLand in Voorhout geweest. Dit Panorama is het levenswerk van kunstschilder Leo v.d. Ende.100_1394 Hij geeft hier de Bollenstreek uit de jaren 50/60 weer. Dat is ook de tijd dat wij thuis de bollenvelden bezochten en bloemenslingers kochten. Het was al stevig aan het waaien en toen wij bij de zee kwamen stond er een flinke branding. Nadat we onze spullen in het hotel hadden gebracht, hebben we een strandwandeling gemaakt, flink doorstappen in de wind, heerlijk! Het hotel zelf was een woning uit 1903. Gebouwd in Jugendstil met binnen nog een mooie schoorsteenpartij ontworpen door Toorop. We konden vanuit 100_1392onze (eenvoudige) kamer zowel de duinen als de zee zien. Ook hebben we er heerlijk gegeten en ondertussen arriveerden de collega’s.

Na een goede nachtrust en dito ontbijt vertrokken we naar Katwijk aan Zee, de wind was wat gaan liggen en er viel een enkele spat regen. Het was bij het sportpark al een drukte van belang. Wij hebben eerst wat rondgelopen om alles te verkennen, waar is de start, waar moet ik staan om Jan aan te moedigen, hoe gaat het bij de finish. De collega’s van de 6 Nkvg088293 km hebben we bij de finish flink toegejuicht. Rond 1 uur moest Jan zich gaan klaarmaken voor zijn loop, het weer knapte steeds verder op, een waterig zonnetje en nauwelijks wind. Het eerste deel van100_1407 de route voerde langs de zee, dan het duin op en door de duinen weer richting het sportpark maar de 12 km-lopers deden dat rondje dan 2x  en halverwege ben ik gaan staan om hem morele steun te geven. Toen ben ik naar de finish gelopen en na 1 uur en 16 minuten kwam 100_1409_2Jan over de finish, moe maar niet uitgeput. Reuze trots ben ik op mijn man, dat hij het er zo goed heeft afgebracht. Daarna hebben we wat gezeten en gegeten en zijn we weer richting auto gegaan (met pendelbussen) en Katwijk bekeken, eerst naar het water en toen het dorp, een mooi gezellig dorp met ook nog wat oude elementen.100_1411 Ja en dan komt aan alles een eind, ook aan twee gezellige dagen uit. Weer naar huis gereden en om 21.15 uur waren we weer thuis, en zoals altijd, OOST WEST THUIS BEST.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s